Stavlafthytte

I våre stavlafthytter er første etasje bygget i bindingsverk med vertikalt panel både utvendig og innvendig. Andre etasje er oppført i tradisjonell laftestil med horisontale tømmerstokker innvendig og utvendig.

Med stavlaft kombinerer man det beste fra to tradisjonelle norske byggemåter, laft og vanlig reisverk. I denne byggemetoden er det kun rammen av hytta og annenetasje som er laftet. Man lafter en ramme i bunn av veggen og monterer stolper (staver) i hjørner, og i en viss avstand langs veggene. På toppen av stavene laftes det på nytt en ramme lik den i bunn, og det laftes på tradisjonelt vis med horisontale tømmerstokker videre opp til taket.

Siden første etasje blir bygget med vanlig reisverk, får du større frihet til rominndeling og møblering av hytten. Du får samtidig et mer moderne uttrykk med vertikalt panel på veggene. I den delen av hytten som bygges i reisverk, bruker man moderne byggematerialer som vindsperrer, isolasjon, etc. Med tømmervegger i annenetasje og mønene med kraftige takåser, får man likevel et tradisjonelt uttrykk på hytten.

Vanlig laft, eller tømmerlaft, er en alternativ byggemåte til stavlaft. Les mer om tømmerlaft.

Stavlaft gir et moderne preg med det beste fra to norske tradisjonelle byggemåter, laft og vanlig reisverk.


Er du usikker på hvilken type du foretrekker?

Ta kontakt, så hjelper vi deg videre.
Trenger du hjelp med hyttedrømmen?
Bli kontaktet
cross